Σοβαρές αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του κυβερνητικού του εταίρου όσον αφορά στον πατριωτισμό τους και τις διακυρήξεις περί εθνικής κυριαρχίας, αφήνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. “Υποσχέθηκαν ότι θα ορθώσουν ανάστημα στους ξένους και θα ανακτήσουν την κυριαρχία της χώρας” τόνισε μιλώντας στην Κ.Ο της ΝΔ. Αντ’ αυτού, τους κατηγορεί ότι υπέγραψαν δύο μνημόνια, παραχώρησαν την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στον SSM για 35 χρόνια και δέσμευσαν την περιουσία του Δημοσίου, μέσω του Υπερταμείου, για 99 χρόνια. “Από το «τέλος της υποτέλειας», βρεθήκαμε στην μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και επέβαλαν ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που ζητούσαν οι ίδιοι οι δανειστές.”

Η φράση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ “στα τέσσερα” την οποία είχε πει για την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, “επιστρέφει τώρα στον ίδιο και την παρέα του Μαξίμου” τονίζουν από την Πειραιώς για να καταδείξουν τη στροφή 180 μοιρών που έκανε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝ.ΕΛΛ από τότε που είναι στην κυβέρνηση σχεδόν σε όλα τα καυρά θέματα. “Οι κυβιστήσεις τους το κόστος των οποίων πληρώνει ο ελληνικός λαός, έγραψαν ιστορία” τονίζει κομματική πηγή. “Ολα για την καρέκλα”.

Η επίθεση στον Πάνο Καμμένο έχει και εκλογική στόχευση αναφορικά με τις δεξαμενές ψηφοφόρων με δεξιά πατριωτικά χαρακτηριστικά, όπως τουλάχιστον αυτά περιγράφονται με την παραδοσιακή κομματική ορολογία. Η Πειραιώς θέλει να καταγραφεί στην κοινή συλλογική μνήμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται σε κατάρρευση δεν θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός εάν δεν τον στήριζε ο Πάνος Καμμένος.

“Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι χορεύουν μαζί και το τανγκό της νέας διαπλοκής που στήνουν” όπως είπε χαρακτηριστικά στα parapolitika.gr υψηλόβαθμη κομματική πηγή. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ ήταν αυτός που όταν πήρε για πρώτη φορά το λόγο, αποκάλυψε ότι η τροπολογία που διαγράφει πρόστιμα από λαθρεμπόριο αφορούσε την εταιρεία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη που βαρυνόταν από ανάλογο πρόστιμο 38 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε ο πρωθυπουργός. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης παρομοιάζοντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πούτιν έτσι που τον είδε να αγορεύει στη βουλή για την τροπολογία ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Το σφυροκόπημα των ΑΝ.ΕΛΛ έχει έναν ακόμη στόχο. Η είσοδος στη βουλή όσο το δυνατόν λιγότερων κομμάτων διευκολύνει τον στόχο της αυτοδυναμίας της ΝΔ. Οπότε ο πόλεμος θα έχει πολλές μάχες ακόμη.