Την ανάγκη να απευθυνθεί και σε έναν πιο νεανικό κοινό, αποβλέποντας φυσικά σε ψηφοφόρους, καθώς στις μεγαλύτερης ηλικίας στρώματα … μετά από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν έχει και πολλά πει, ανακαλύπτει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.   Σ’ αυτό το σκοπό άλλωστε αποσκοπούσε και η επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας καθώς και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής, ο πρωθυπουργός βήμα-βήμα προχωράει, στον απόηχο ωστόσο της συμφωνίας, το σχέδιο που στοχεύει στη μεγαλύτερη δυνατή διατήρηση των εκλογικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε ενισχύοντας το «ταξικό» πρόσημο στην πολιτική του και άλλοτε «χαϊδεύοντας» τα αφτιά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων με εξαγγελίες σε βάθος τριετίας. Μετά το «παράθυρο» που άνοιξε στη Βουλή για καταβολή της 13ης σύνταξης και φέτος από το υπερπλεόνασμα, με προφανή στόχο να κερδίσει τους συνταξιούχους, σειρά είχε η Παιδεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε – μεταξύ άλλων – συνέντευξή του μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες, κατά κοινή ομολογία, αποτελούν «εφιαλτική» δοκιμασία για κάθε μαθητή και για την οικογένειά του, που ξοδεύει ένα σημαντικό μέρος του (μειούμενου τα τελευταία έτη) εισοδήματός της σε φροντιστήρια, με στόχο την είσοδο στο Πανεπιστήμιο. Πίσω από μια τέτοια δημοφιλή πολιτική επιλογή θα μπορούσε κανείς να αναγνώσει και την πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης: Αυτή δεν είναι άλλη από τους νέους ψηφοφόρους που τα επόμενα χρόνια θα ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και… λίγο πριν από την κάλπη η κατάργηση των πανελλαδικών θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.