Ισχυρό πλήγμα στην εναπομείνασα αξιοπιστία του και δυνατό κτύπημα στη διαχρονική εγκυρότητά του δέχτηκε το ιστορικό και άλλοτε κραταιό «Βήμα της Κυριακής», μετά το ηχηρό «άδειασμα» που του επιφύλαξε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Εν μέσω των πολιτικών παιγνίων για την τύχη του ΔΟΛ και των παρασκηνιακών κινήσεων που γίνονται από κεντρικά στελέχη του οργανισμού βάση και τις προσωπικές τους στρατηγικές, η αμερικανική πρεσβεία επιχείρησε χθες να αποκαταστήσει την τάξη και να διορθώσει τη δημοσιογραφικό (;) φάουλ του «Βήματος της Κυριακής».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, η παρέμβαση της πρεσβείας κρίθηκε αναγκαία, καθώς ενεπλάκη, χωρίς να έχει καμία πρόθεση, στους εγχώριους κομματικούς ανταγωνισμούς, μετά τον τίτλο «ΗΠΑ ευλογούν Τσίπρα» του «Βήματος της Κυριακής» για τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Η απόφαση της ηγετικής ομάδας του Βήματος να προτάξει τον συγκεκριμένο τίτλο, που δεν ανταποκρίνεται στο κείμενο της συνέντευξης (όπως μεταδίδει η πρεσβεία), προκάλεσε μεγάλη ένταση στο παρασκήνιο, εκνευρισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επέφερε και ρήξη στο εσωτερικό του ΔΟΛ μεταξύ κορυφαίων παραγόντων με μακρά δημοσιογραφική διαδρομή.  

Σημειώνεται ότι την επόμενη της δημοσίευσης της συνέντευξης του αμερικανού πρέσβη στο  ΒΗΜΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Διάβασα τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη. Δεν θέλω να τη σχολιάσω δημόσια. Ο τίτλος που δόθηκε από την εφημερίδα δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συνέντευξης. Από εκεί και πέρα, όλοι μπορεί να προσβλέπουν ή να φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπηρετήσει μια πολιτική κοινής λογικής. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ με αυτή την εκτίμηση, όπως σας είπα πριν».