Από τον τομέα της ενέργειας ξεκίνησαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, όπου συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ εξετάστηκαν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της State Grid καθώς ο κινεζικός κολοσσός συνιστά στρατηγικό επενδυτή της επιχείρησης από τον Δεκέμβριο του 2016.
Επί τάπητος τέθηκαν πιθανά επενδυτικά σχέδια για τα οποία η κινεζική εταιρεία δείχνει ενδιαφέρον όπως οι τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , τα δίκτυα και η διασύνδεση των νησιών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το project TOY EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη,Κύπρο και Ισραήλ.
Για το συγκεριμένο έργο η κινεζική πλευρά μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και το ρόλο που θα έχει στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί καθώς θα αποτελέσει σπουδαίο οικονομικό και τεχνολογικό επίτευγμα για την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.