Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης –σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης-καθώς στο τέλος της βδομάδας ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα ενώ την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στην συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της συμφωνίας μαζί με τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι « πως για να υπάρξει συνολική συμφωνία δεν μπορεί παρά να προσδιοριστεί το συγκεκριμένο μονοπάτι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί από αυτό εξαρτάται και το ύψος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Επισήμανε ότι αυτή η συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει στο προσεχές Eurogroup και εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να παρακολουθεί με την ίδια ένταση την σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας που κρατάει εδώ και 7 χρόνια. Ο πρωθυπουργός πάντως μετά την συνάντηση του με την Κριστίν Λαγκαρντ επανέλαβε ότι τα μέτρα δεν θα ισχύσουν εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος ενώ νωρίτερα η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε ξεκαθαρίσει για μια ακόμα φορά ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξουν καταγεγραμμένα συγκεκομμένα μέτρα για το χρέος, .
«Εφόσον οι προϋποθέσεις που έχει θέσει το ΔΝΤ για συμμετοχή του στο πρόγραμμα δεν ισχύσουν και αποφασίσει να αποχωρήσεις, είναι προφανές ότι δεν θα χρειαστεί και η εφαρμογή των απαιτήσεων τους» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας .

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επεσήμαιναν ωστόσο ότι δεν αποκλείεται η τελική λύση να έρθει στις αρχές Ιουνίου. «Αν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις στις 22 και χρειαστούν μερικές μέρες ακόμα, νομίζω δεν είναι τόσο τρομερό» ανέφερε για το θέμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
Σε ότι αφορά την ψήφιση της συμφωνίας τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται να μην ανησυχούν καθώς όπως λένε «το σύνολο της συμφωνίας είναι διαχειρίσιμο πολιτικά και τελικά θα κριθούμε από το αποτέλεσμα που θα προκύψει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια»
Σημείωναν μάλιστα ότι πρόκειται για μια συμφωνία που είναι προϊόν ενός πολιτικού συμβιβασμού, αλλά για πρώτη φορά είναι μια ισορροπημένη συμφωνία ,που έρχεται μαζί με αντισταθμίσματα και με ισχυρά πολιτικά αντισταθμίσματα.