Με καμπανάκι κινδύνου μπορούν να παραλληλιστούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις που παρουσιάστηκαν για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα στην ημερίδα του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και της κοινοβουλευτικής ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην Πάτρα.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε δήλωση της, αναφέρει ότι «η έξαρση της υπογεννητικότητας καθίσταται ως απειλή πρώτου μεγέθους για την χώρα μας, ως βραδυφλεγής βόμβα με πολλαπλές επιπτώσεις σ’ όλη την σφαίρα της δημόσιας ζωής.

Χρειάζεται μια αποφασιστική, συντονισμένη και επίμονη πολιτική στήριξης των γεννήσεων, στήριξης των νέων ζευγαριών, ώστε ν’ αναστραφεί η πορεία γήρανσης και ελάττωσης του πληθυσμού, κάτι που η Νέα Δημοκρατία έχει ενσωματώσει στις πολιτικές προτεραιότητες της».

«Πέραν των άλλων παραμέτρων, κοινωνικών και πολιτισμικών, το μεταναστευτικό κύμα και η παρατεταμένη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα της χώρας είναι, πλέον, δυο από τους βασικότερους λόγους της πληθυσμιακής συρρίκνωσης της Ελλάδας», αναφέρει η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι η έρευνα της «διαΝΕΟσις» - που παρουσιάστηκε στην Πάτρα- είναι αναγκαίο ν’ αποτελέσει αφορμή ενός ευρύτερου πολιτικού διαλόγου, ενός εθνικού διαλόγου ώστε ν’ ανακοπεί η πορεία μείωσης του πληθυσμού και να δρομολογηθούν, μ’ επείγοντα χαρακτήρα, μέτρα άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος.

Πηγή: www.thebest.gr