Στην ανάγκη να δημιουργηθεί στην κοινωνία ένα κίνημα για λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τους Προέδρους των επιστημονικών φορέων της χώρας, με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν ολοένα και περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το Ποτάμι, όπως είπε, στέκεται πάντα δίπλα στις παραγωγικές δυνάμεις, αυτές που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις θεωρεί «δικούς του ψηφοφόρους».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ενώ από Το Ποτάμι συμμετείχαν ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Μηλαπίδης.

Οι εκπρόσωποι των ιατρών, μηχανικών και οικονομολόγων περιέγραψαν με δραματικό τόνο τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου μέχρι σήμερα, 75.268 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κλείσει τα μπλοκάκια τους. Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στη μεγάλη διαρροή ιατρικού προσωπικού στο εξωτερικό, κοντά στους 18.000 ιατρούς όπως είπε, 8.500 εξ αυτών στη Γερμανία και 6.500 στην Αγγλία.

«Από τα νοσοκομεία έχουν φύγει οι ενδιάμεσες ηλικίες ιατρών» παρατήρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μηχανικούς συμπλήρωσε ο κ. Στασινός, λέγοντας ότι μεγάλος αριθμός μηχανικών έχει φύγει για Γερμανία, Αγγλία και αραβικές χώρες ενώ στάθηκε και στο φαινόμενο διαγραφής μελών από το ΤΕΕ, που πλέον έχει φτάσει τους 6.000 ετησίως.

Συνάντηση με τους προέδρους μηχανικών, γιατρών, οικονομολόγων. Την Πέμπτη θα είναι στο Σύνταγμα για λιγότερους φόρους - λιγότερες εισφορές pic.twitter.com/4fZ9kg2aFL

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 15 Μαΐου 2017

75278 μπλοκάκια κλείσανε από τις 12 Μαΐου του '16 μέχρι & σήμερα. 18000 γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό, 8500 στην Γερμανία, 6500 στην Αγγλία!

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 15 Μαΐου 2017