«Είχαμε 20% αύξηση σε διεθνής αφίξεις. Το 2017 μας οι αεροπορικές εταιρείες εμπιστεύτηκαν ακόμα περισσότερα και έχουμε 6.000 νέες πτήσεις παραπάνω από το 2016».

Τα παραπάνω τόνισε για την πορεία του τουρισμού φέτος η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Ανδρέα Μαζαράκη.

Η υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως η κυβέρνηση κατάφερε την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου. 

«Για την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου που βάλαμε στόχο ήταν μια μεγάλη επιτυχία που μας χαροποίησε και μας ξάφνιασε. Αυτή η επιμήκυνση ήρθε με στοχευμένες ενέργειες. Συζητήσαμε με όλους τους μεγάλους tour operator που μας εμπιστεύτηκαν. Το 2015 επιμηκύναμε την θερινή τουριστική περίοδο μόλις 2 εβδομάδες, το 2016 σε συνεργασία με της περιφέρειες και κυρίως της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ανοίξαμε το πιλοτικό πρόγραμμα από Απρίλιο και το 2016 ολοκληρώθηκε η θερινή τουριστική περίοδος μέχρι Νοέμβριο. Το όραμά μας είναι αυτό να ισχύσει όλο το χρόνο», δήλωσε η Έλενα Κουντουρά.

Ερωτηθείσα για τη FRAPORT και τα περιφερειακά αεροδρόμια, η υπουργός δήλωσε ότι η εταιρεία «έχει πάρει κάποια αεροδρόμια πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα. Εμείς σαν υπουργείο τουρισμού είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη μας για τις μαρίνες και θα βγάλουμε σε διαγωνισμούς και στις μαρίνες».

«Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχαμε παρατηρήσει μια εγκατάλειψη στις υποδομές μας. Είναι προτεραιότητα η αναβάθμιση», πρόσθεσε η Έλενα Κουντουρά και κατέληξε: «Έχουμε την χαρά τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εξαιρετική δουλεία. Η Ελλάδα έχει κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού. Είναι μεγάλη ανάσα στην εθνική μας οικονομία».