Κριτική στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο των νέων μέτρων, υπογραμμίζοντας όμως τη σημασία της παραμονής της Αριστεράς στην εξουσία, άσκησε από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα μέτρα είναι «στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς, αλλά και των αντοχών της κοινωνίας», προσθέτοντας πως αμφιβάλλει για το αν θα είναι τα τελευταία και αν θα αποδειχθούν το ακριβοπληρωμένο «εξιτήριο» για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

«Η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε», τόνισε ακόμη.

Όσον αφορά στα μέτρα για το χρέος, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τι στοχεύει στο ζήτημα του χρέους. «Μια καλύτερη ρύθμιση των επιτοκίων, αντικατάσταση των δανείων του ΔΝΤ απότον ΕSM και πιθανώς επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής; Πρόκειται για αναγκαία αλλά όχι ικανά μέτρα για να βγούμε από την κρίση. Οι στόχοι για το κούρεμα του χρέους, τη ρήτρα ανάπτυξης και την περίοδο χάριτος υπάρχουν πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης; Αυτό πρέπει να απαντηθεί» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας.