Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή και η δήλωσή του ότι σύντομα θα φορέσει γραβάτα μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο πρωθυπουργός μια ημέρα πριν από την ψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου θέλησε να εμψυχώσει τόσο την κοινοβουλευτική του ομάδα όσο και τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καθημερινά πλέον παρακολουθούν την σωστή ή λάθος ανάγνωση των συνεπειών που θα έχουν τα νέα μέτρα.  

Σήμερα το βράδυ μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας, αναμένεται να σηκώσει το γάντι και να επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πακέτο αντίμετρων, το οποίο κατέθεσε προς ψήφιση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήριζαν γελοιότητες τις κινήσεις της ΝΔ, λέγοντας, ότι τα τρία από τα τέσσερα μέτρα που προτείνει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκονται ήδη στο πακέτο των αντιμέτρων τα οποία προτείνει η κυβέρνηση. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, επεσήμαιναν μάλιστα ότι πλέον η ΝΔ βρίσκεται σε επικοινωνιακό αδιέξοδο και γι’ αυτό με σπασμωδικές και δήθεν επικοινωνιακές κινήσεις προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα.  

Στη σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός αναμένεται να καθησυχάσει τους βουλευτές του λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος τα μέρα δεν θα εφαρμοστούν, ενώ θα εμφανίσει την 22α Μαίου – ημέρα που γίνεται το κρίσιμο Eurogroup – ως την ημέρα σταθμός για να μπει η χώρα σε μια νέα φάση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επισημάνει ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξει την Δευτέρα η απόφαση για το χρέος, μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, οπότε και θα έχει συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΔΝΤ, θα υπάρχει σαφής εικόνα για το τι πρόκειται να γίνει και θα επιμείνει στο πακέτο των αντιμέτρων το οποίο έχει φέρει η κυβέρνηση για την περίοδο 2019 έως 2021.