Την ισοπέδωση του ελληνικού λαού ως αποτέλεσμα της δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που οδηγεί σήμερα στην ψήφιση του τέταρτου μνημονίου, κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ. Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.   Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε ότι «σήμερα η κυβέρνηση ψηφίζει το 4ο μνημόνιο, το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια.» . Και συμπλήρωσε: «Κόβουν ένα μισθό από τους μισθωτούς, κόβουν δύο ή και τρεις συντάξεις από τους συνταξιούχους, ανεβάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες!   Ρημάζουν τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των λιμενικών, των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων!  

Μειώνουν το επίδομα θέρμανσης, μειώνουν και κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα φτώχειας και τέκνων!   Και η περήφανη κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μιλάει για αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές! Μιλάνε για νεοφιλελεύθερες πολιτικές αυτοί που ρημάζουν χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, ανέργους και νέους αγρότες!", σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην "Πρωϊνή Ζώνη" της ΕΡΤ.  

"Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγους μήνες ρωτούσε μέσα από συνέντευξή του την αξιωματική αντιπολίτευση αν συμφωνεί με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον 3,6 δισεκατομμύρια μέτρα!   Σήμερα, τα 3,6 δισεκατομμύρια τα έκανε 4,5 δις μέτρα!   Με αυτά τα μέτρα κάνουν ακόμη περισσότερους Έλληνες φτωχότερους! Ισοπεδώνουν τον ελληνικό λαό και έχουν το θράσος να μιλούν για τα περίφημα αντίμετρα! Ας προσγειωθούν στην τραγική πραγματικότητα", υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνέχισε:   "Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων είναι αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα.   Δεν πείθουν κανένα ότι αυτά τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν ποτέ».