«Έχουμε μπροστά μας μια συνολική συμφωνία που δίνει ολοκληρωμένη λύση» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι «η πολιτική θέλει και στρατηγική, θέλει και μυαλό, θέλει και ψυχή».

Στρέφοντας τα πυρά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «είναι εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που διαρκώς προβλέπει την καταστροφή αλλά διαψεύδεται».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «τον Μάη του 19, όχι μόνο δε θα έχουμε 4ο μνημόνιο όπως λέει σήμερα η ΝΔ, αλλά θα διανύουμε ήδη σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο εκτός μνημονίων».

«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε τη χώρα, ότι διαλύουμε την οικονομία, ότι βυθίζουμε στο τέλμα την κοινωνία και ότι παραλάβαμε παράδεισο και έχουμε πάει στην κόλαση» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Δεν έφερε και τίποτα καινούριο από τα επιχειρήματα που αναπαράγει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά είπε πως όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης δεν τα καταφέρνει. «Δεν τα καταφέρνετε. Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν – δεν συμφωνώ – ότι δεν τό ‘χετε. Δεν σας υποτιμώ καθόλου ως αντίπαλο. Δεν είναι για αυτό που δεν τα καταφέρνετε. Είναι γιατί είστε εγκλωβισμένος σε μία αδιέξοδη στρατηγική. Τη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που συνεχώς προφητεύει την καταστροφή και συνεχώς διαψεύδεται».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «Όταν έγινε φανερό ότι προχωράμε στην πολυπόθητη απομείωση του χρέους και τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από τα μνημόνια η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν άλλαξαν τροπάρι. Δεν λένε τώρα ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν υπογράφουμε συμφωνία, αλλά την καταστρέφουμε επειδή έχουμε συμφωνία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι βαρύτερο από τα θετικά».