Κάτω από έντονα παράπονα για την κοινοβουλευτική σειρά των ομιλιών στη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων, καθώς δεν μίλησε πριν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια».

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως «σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό». «Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Η πρώτη πράξη ήταν οι τυχοδιωκτικές ενέργειες Τσίπρα - Βαρουφάκη, που οδήγησαν ένα βήμα πριν το Grexit, στην απώλεια 86 δισ. ευρώ, στα capital controls, στο τρίτο μνημόνιο» ανέφερε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε πως «η δεύτερη ήταν η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου για 99 χρόνια και η ψήφιση μέτρων 9 δισ. ευρώ της β’ αξιολόγησης».

«Και η τρίτη σήμερα, με αυτή τη συμφωνία που ανεβάζει τον λογαριασμό στα 14 δισ. ευρώ. Με το 4ο μνημόνιο, από το 2017 μέχρι το 2021, χωρίς νομιμοποίηση, χωρίς χρηματοδότηση και με επιτροπεία από το ΔΝΤ» συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε πως «κάθε “κόκκινη γραμμή” που επικαλούνταν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του εξαφανίστηκε από προσώπου γης», απαντώντας στον πρωθυπουργό: «Τα δώσατε όλα, για να κρατήσετε την καρέκλα».

Νωρίτερα, διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια