Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αποδόμηση της συμφωνίας με τα μέτρα που πλήττουν κυρίως τους αδύναμους, είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
«Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, μόλις αρχίζει»τόνισε κομματική πηγή στα parapolitika.gr. λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση των νέων μέτρων και αντίμετρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ.

Η ΝΔ θεωρεί ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει και έχει θύμα την ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας «να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας». Χαρακτηρίζει "στρεβλό" το μείγμα πολιτικής και με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία.
«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκηπες μόνο στα παραμύθια» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

«Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο Κράτος» συνέχισε. «Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες αλλά αποφασισμένους μεταρρυθμιστές.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ για πρώτη φορά ανέβασε τόσο πολύ τους τόνους για τις ευθύνες των δανειστών. «Με τους δανειστές συνάψατε ιερή συμμαχία» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. «Συνομολογείτε μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας για να μείνετε στην εξουσία. Είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη».

Ο λόγος για την σκλήρυνση της ΝΔ απέναντι στους δανειστές είναι ότι συναίνεσαν σε ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο προβλέπει νέα μέτρα και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς να έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική. Ταυτόχρονα κρατάει την αγχόνη επιπρόσθετων μέτρων πάνω από τους πολίτες στην περίπτωση που πέσουν έξω οι στόχοι. Τα μηνύματα Μητσοτάκη είχαν πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός. Κι αυτή θα είναι η στρατηγική του και στο εξής.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Eίσαι τζάμπα μάγκας