Δυο χρόνια μετά τη διαπραγμάτευση του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για όσα του καταλογίζονται, τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τα λάθη της θητείας του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαιρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή. Το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθω στην απόφαση να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνω Ειδικό Δικαστήριο, θα πάω με τα στοιχεία μου» , τονίζει με έμφαση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο VICE Greece. 

Επιπλέον ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι είπε στον Πρωθυπουργό «να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει».

«Το καλοκαίρι του 2015, ενώ έβλεπα πως ήθελε να συνθηκολογήσει, του είχα προτείνει να βγάλει έναν λόγο. Του είχα πει «μην βγαλεις στον δρομο τον κοσμο μας, μην τους ενεργοποιήσεις συγκρουσιακά σε ένα δημοψήφισμα με στόχο να χάσουμε» Του είχα ετοιμάσει έναν λόγο για το τι θα έλεγε, αν το ήθελε. Αλλά μου απάντησε πως δεν μπορούσε να πει στον κόσμο οτι θα συνθηκολογήσει».