Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, στο οποίο είναι ενσωματωμένο και το σχετικό άρθρο για το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας για το θέμα της Παιδείας το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» και υποστήριξε ότι δύο πολιτικοί άφησαν πραγματικό έργο στο χώρο της Παιδείας. «Ο Παπανούτσος και ο Γεώργιος Παπανδρέου» οι οποίοι έκαναν, όπως είπε, και τις λιγότερες μεταρρυθμίσεις.

«Το άγχος ενός υπουργού Παιδείας δεν πρέπει να είναι να τα αλλάξει όλα. Για τα θέματα της Παιδείας χρειάζεται διακομματική συνεννόηση και όχι να ψηφίζετε με 153 βουλευτές» τόνισε.

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στο Τέμενος είπε χαρακτηριστικά «θα ψηφίσουμε την διάταξη είναι χρέος μας» και συνέχισε: «Στηρίζω την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά δεν μπορώ να στηρίξω τους φανατικούς. Η Βουλή έχει καθυστερήσει. Και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να κάνει τους διορισμούς των υπεύθυνων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ζήτησε να προστεθεί ο όρος, να υπάρχει χρηματοδότηση μόνον από ελληνικής ιθαγένειας πρόσωπα και τόνισε πως πρέπει «να απαγορευτεί η ύποπτη χρηματοδότηση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους, υποστηρίζοντας πως «το χρέος θα ρυθμιστεί τον Αύγουστο του 2018, όταν έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει».

«Στις 15 Ιουνίου και πάλι δεν θα πάρουμε κάτι και φυσικά μην περιμένουμε κούρεμα του χρέους, μια δήλωση συμπάθειας θα πάρουμε από τους ξένους» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός συνέδεσε την μείωση του χρέους με τα μέτρα για να ψηφίσουν οι βουλευτές του. «Όμως ηττηθήκαμε και ο κ. Τσίπρας έδωσε την εικόνα του ικέτη» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.