Σταθερό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 30% (αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη της ίδιας εταιρείας) έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι η πρώτη που διεξήχθη μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή και δείχνει ξεκάθαρα την αρνητική άποψη που έχουν οι πολίτες για το κυβερνητικό έργο.

Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά, ενώ το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν ένα καινούριο 4ο μνημόνιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 30%, ΣΥΡΙΖΑ 17%, Χρυσή Αυγή 7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΚΚΕ 6%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, Το Ποτάμι 1,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%, Ένωση Κεντρώων 1,5%, Λαϊκή Ενότητα 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Ελληνική Λύση 1,5%.

Τέλος, με 15 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού.