Η διαδρομή του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου χθες, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός τον πρώην πρωθυπουργό και συνομίλησε μαζί του, η τρομο-επιστολή είχε φθάσει αρχικά στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου.

Aπό όσα έχουν γίνει γνωστά, η συγκεκριμένη επιστολή μαζί με άλλους φακέλους της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρθηκαν για έλεγχο στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, η μικρή ποσότητα εκρηκτικών δεν εντοπίστηκε –κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Για το λόγο αυτό, η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται επί ποδός ήδη από χθες, προσπαθώντας να διαπιστώσει εάν έχουν ταχυδρομηθεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Δεδομένου ότι όλες οι υποψίες για τους δράστες που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή στρέφονται στους Πυρήνες της Φωτιάς, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η πρακτική της οργάνωσης είναι να στέλνει μαζικά τέτοιου είδους φακέλους, κάτι που έχει συμβεί ήδη δύο φορές στο παρελθόν.

Τα υπολείμματα της τρομο-επιστολής, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αντιτρομοκρατικής.  

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της επίθεσης και για το λόγο αυτό έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από τους συνοδούς – φρουρούς του πρώην πρωθυπουργού.

Εντός της ημέρας, εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να μιλήσουν και με τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς η μαρτυρία του είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την πορεία των ερευνών.