Μήνυμα στους δανειστές να πράξουν όσα τους αναλογούν για την Ελλάδα έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Σούλι όπου βρίσκεται για τις τελετές μνήμης του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.
«Το Έπος του Σουλίου διδάσκει, διαχρονικώς, ότι για μας, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι, κυριολεκτικώς, βιωματική κατάσταση. Αυτό το αίσθημα Ελευθερίας μας οδηγεί και σήμερα να υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε στην δήλωση του με αποδέκτη όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Σε άλλη αποστροφή της δήλωσης του ο Προκόπης Παυλόπουλος στέλνει μήνυμα στους εταίρους δανειστές εν όψει των εξελίξεων και των διαπραγματεύσεων για το χρέος.
«Οφείλουν, όμως, και οι Εταίροι μας να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν πρώτον, από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης. Και, δεύτερον και κυρίως, από την ανάγκη διασφάλισης της μοναδικής φυσιογνωμίας και διεθνούς ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πρωτοποριακού αυτού στην Παγκόσμια Ιστορία εγχειρήματος με παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή, που ανέλαβαν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί μετά την φριχτή εμπειρία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.