«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή στη μία μετά τα μεσάνυχτα, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00. 

Από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα

Συλλυπητήρια μηνύματα

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του.

«Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας» αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμα εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα» που παρέμεινε «πιστός στις απόψεις του» μέχρι την τελευταία στιγμή, αναφέρει στην δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά» έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στο μήνυμά του.

«Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής & της Κρήτης» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα συλλυπητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον θάνατο του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

«Ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή» επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μαχητής της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μεταρρυθμιστής και οραματιστής» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Διαβάστε επίσης:

Οι ημερομηνίες «σταθμοί» στη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η προειδοποίησή του για το ΔΝΤ το 1994 

Η τελευταία ομιλία του Κ. Μητσοτάκη - Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι. Οι νεκροί

Τα «μαθήματα πολιτικής» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Με αυτό το τραγούδι αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον πατέρα της

Ευάγγελος Μαρινάκης: Το συγκινητικό μήνυμα για τον Κ. Μητσοτάκη

1989: Η συναυλία στο ΟΑΚΑ στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη [Βίντεο]

Η χειραψία Μητσοτάκη - Παπανδρέου που έμεινε στην ιστορία [Βίντεο]

 Κεντρική Φωτο: Βαγγέλης Ρασιάς