Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τουσκ είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε στη Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τις θέσεις της Ελλάδας για το θέμα του χρέους και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για μία λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν έγινε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ με τον Ντόναλντ Τουσκ την Τρίτη, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τσακαλώτος: Μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέστησε σαφές ενώπιον ξένων ανταποκριτών στο πλαίσιο ενημέρωσης στο Μέγαρο Μαξίμου ότι για την Ελλάδα είναι απαραίτητη μια σαφής συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, διευκρινίζοντας ότι αυτή χρειάζεται «προκειμένου να γνωρίζουν οι επενδυτές τη δομή του ελληνικού χρέους και ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της». Σε ερώτηση εάν θα ήταν αργά να μετατεθούν οι δεσμεύσεις για ελάφρυνση χρέους στο επόμενο έτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε σε κατηγορηματικό ύφος «απολύτως!».

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέρει η dw, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι όλοι μπορούν συμφωνήσουν έως τις 15 Ιουνίου τόσο για εκταμίευση χρημάτων όσο και για μέτρα ελάφρυνσης χρέους, ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την τωρινή πρόταση, εμείς εκπληρώσαμε το καθήκον μας και σχολιάζει ότι «η μπάλα» είναι τώρα στο «γήπεδο» των ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.

«Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», εκτίμησε μιλώντας στον ανταποκριτή του Spiegel Online στην Αθήνα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου και δηλώνοντας πεπεισμένος ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λύσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ependisinews.gr