Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου, χτυπάει σήμερα η καρδιά του ιστορικού συγκροτήματος. Εκεί, στο γραφείο του ειδικού εκκαθαριστή, θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι οι φάκελοι των προσφορών των τριών εταιρειών που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του: Η πρώτη είναι η εταιρεία του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος θα μετάσχει σίγουρα στον διαγωνισμό, της DIMERA του Ιβάν Σαββίδη που έχει εκφράσει ενδιαφέρον και έθεσε θέμα ολιγοήμερης αναβολής λόγω προβλημάτων τα οποία υπήρξαν με την εγγυητική του επιστολή και μίας κυπριακής εταιρείας, άγνωστων λοιπών στοιχείων.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Χρηστάκος για την Ελευθερία του Τύπου, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός 15 λεπτών και έτσι εκείνη τη στιγμή θα είναι γνωστό σε όλους ποιος θα είναι το νέο μεγάλο αφεντικό του Οργανισμού, που θα αλλάξει και τους συσχετισμούς στο επιχειρηματικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης.

Οι εξελίξεις για το συγκρότημα που ίδρυσε ο Χρήστος Λαμπράκης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου θα καθορίσουν και την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Mega, αφού ο ΔΟΛ κατέχει το 22,11% του καναλιού. Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στα ποσοστά των μετόχων μετά και την «περίεργη» εξαγορά από τον Ιβάν Σαββίδη ποσοστού 19,6% των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα στην εταιρεία Τηλέτυπος - μία εξαγορά που καταγγέλθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με ερωτήματα για τη νομιμότητά της. 

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νέας σελίδας που γράφει σήμερα ο ΔΟΛ θα είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης και, εκτός απρόοπτου, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος επιχείρησε στο «παρά πέντε» της κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών να προκαλέσει θέμα αναξιοπιστίας της διαδικασίας που έχουν ήδη προκηρύξει και δημοσιοποιήσει εδώ και έναν μήνα οι τράπεζες και η εταιρεία Grant Thornton, που έχει οριστεί ως ειδικός εκκαθαριστής.