Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του κυβερνητικού έργου, με τα στελέχη της αντιπολίτευσης να σημειώνουν πως «η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε: Όλα βαίνουν καλώς για τη χώρα!».

«Ας προσπαθήσουν να το πουν και στους πολίτες, που δοκιμάζονται από την υπερφορολόγηση, την ανεργία και την αβεβαιότητα» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως η οικονομία είναι βαλτωμένη και στο θέμα του χρέους, δεν διαφαίνεται κάποια αισιόδοξη προοπτική.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει το γεγονός πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αγνόησε τις συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ, εδώ και έναν χρόνο», τονίζοντας πως «εγκλώβισε τη χώρα με τις καθυστερήσεις και την ανικανότητά του και τώρα, ζητά δήθεν συναίνεση. Στην πραγματικότητα ψάχνει συνενόχους στην αποτυχία του».

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια νέα Κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να αποκαταστήσει, με αυτόν τον τρόπο, την αξιοπιστία της χώρας και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.