Το ηγετικό επιτελείο έχει επίγνωση ότι οι εκλογές εξαρτώνται από την κυβέρνηση και  θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τις πάει όσο πιο πίσω μπορεί για να κρατήσει την καρέκλα του. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει, όμως, στην θέση του για την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» εκφράζοντας ένα κοινωνικό αίτημα και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας.
 
 Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ενώ επένδυσε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο σε μια λύση για το χρέος, τελικά ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο χωρίς να πάρει τίποτα ενώ είναι στον αέρα και η ποσοτική 
χαλάρωση η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές την οποία έχει ανάγκη η χώρα καθώς το τρέχον πρόγραμμα τελειώνει σε 14-15 μήνες.
 
«Η μόνη λύση στα αδιέξοδα είναι η πολιτική αλλαγή» δήλωσε στα Parapolitika.gr ανώτερη κομματική πηγή.
 
Η ΝΔ η οποία είχε κρατήσει ένα μορατόριουμ λόγω της απώλειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απάντησε  χθες και στα περί  συναίνεσης που έθιξε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλ.Τσίπρας εγκλώβισε τη χώρα με τις καθυστερήσεις και την ανικανότητά του και τώρα, ζητά δήθεν συναίνεση» τονίζει στην ανακοίνωση της. «Στην πραγματικότητα ψάχνει συνενόχους στην αποτυχία του».   
 
Εμμεσο αλλά ξεκάθαρο είναι  το μήνυμα που στέλνει στο Μαξίμου για το τι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είτε στο τετ α τετ  στο οποίο μπορεί να τον καλέσει ο πρωθυπουργός όπως και  τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές. Θα του ζητήσει να παραιτηθεί.
 
Η Πειραιώς επαναλαμβάνει ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, να αποκαταστήσει, με αυτόν τον τρόπο, την αξιοπιστία της χώρας και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση.