Η κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει –στο πλαίσιο της απαξίωσης της ΔΕΗ- να πείσει ότι η επιχείρηση έχει πρόβλημα και δεν θα επιβιώσει, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας. Ο κ. Κουτσοδήμας τόνισε ότι στους λογαριασμούς,  η αξία του ρεύματος είναι το 46% και το υπόλοιπο είναι κρατήσεις υπέρ τρίτων, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί το 40% της λιγνιτικής παραγωγής για να έχει ο ιδιώτης ίση πρόσβαση στο λιγνίτη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΤΕΡΝΑ πήρε άδεια για επένδυση σε μονάδα λιγνιτικής παραγωγής λέγοντας ότι ντόπια και ξένα συμφέροντα θέλουν να πάρουν έτοιμες υποδομές και σημείωσε επίσης πως οι ιδιώτες θα εκμεταλλεύονται το υπάρχων εκπαιδευμένο προσωπικό με τεράστια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις Αναφερόμενος στον «τεμαχισμό» της ΔΕΗ, υπογράμμισε πως τη ΔΕΗ ενδιαφέρονται να τεμαχίσουν όχι μόνο οι Γερμανοί αλλά σουηδικές εταιρίες ενώ –όπως ανέφερε- τελευταία υπάρχει συνεργασίας των ΕΛΠΕ με την ιταλική Έντισον.

Ανέφερε επίσης πως ο ΑΔΜΗΕ έχει φύγει και έχει πάει στους κινέζους έναντι 320 εκατομμυρίων ευρώ ενώ είπε πως οι ισχυρισμοί ότι με την πώληση του ΑΔΜΗΕ θα στηριχθεί η επιχείρηση είναι ένα ψέμα Ο κ. Κουτσοδήμας χαρακτήρισε την πώληση της ΔΕΗ εθνική υπόθεση, τονίζοντας πως όταν πουλάμε το εθνικό δίκτυο της χώρας από το οποίο περνά η ηλεκτρική ενέργεια τότε μιλάμε για εθνική υπόθεση. Είπε πως αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ θα κατηγορηθούν για συμμετοχή σε εθνικό έγκλημα. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει πειστικά γιατί παίρνει αυτές τις αποφάσεις όπως αν οι κινήσεις αυτές γίνονται για ανταγωνιστικούς, οικονομικούς λόγους ή για την μείωση των τιμολογίων τονίζοντας πως η ΔΕΗ αλλά και η ΓΕΝΟΠ ζητούν να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ότι η επιχείρηση είναι ο κακός εισπράκτορας του κράτους.