Εν μέσω πολλών ερωτημάτων που δημιουργεί η καθυστέρηση της κατάθεσης των προαπαιτούμενων στη Βουλή και πολλών σεναρίων με την αντιπολίτευση να ερμηνεύει την καθυστέρηση αυτή ως «πονηρή» από την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται ότι το Μαξίμου αποφασίζει να δράσει. Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, σε άρθρο που υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής, επιλέγει τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να περάσει από τη Βουλή το νέο πακέτο προαπαιτούμενων, η ψήφιση των οποίων θα πείσει τους εταίρους για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και θα «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση της δόσης. Τα σενάρια που υπάρχουν ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, είναι δύο.

Το πρώτο, το οποίο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι πως σήμερα θα κατατεθεί σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο-κύρωση για την αλιεία, το οποίο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια αύριο.  

Το δεύτερο σενάρια λέγει πως τα προαπαιτούμενα θα φτάσουν στη Βουλή ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί αύριο με την διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Τρίτη.