Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πέντε νέων τροπολογιών που κατέθεσε η κυβέρνηση για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα προς τους δανειστές.

«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε παρανάλωμα του πυρός», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης και επέρριψε ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό που, όπως είπε, «σήκωσε ψηλά το θέμα του χρέους» όσο και στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, γιατί «υπέγραψε δήλωση μετανοίας για τον "μποναμά" της Ελλάδος».

«Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Ταπεινώθηκε όμως η χώρα. Είναι μια εθνική ήττα που δεν χρειαζόταν η χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προσθέτοντας «δεν ταπεινώνεται όμως η κυβέρνηση ή ο κ. Τσίπρας αλλά η χώρα, καθώς η Βουλή υποχρεώνεται να ψηφίσει γελοία πράγματα υπό τη μορφή τροπολογιών».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρόταση του για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών, την οποία θα εμπιστευτούν, όπως είπε, τα κόμματα στη Βουλή για να καταστρώσουν ένα σχέδιο δράσης που δεν θα είναι τίποτα άλλο, παρά η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. «Οτιδήποτε άλλο θα είναι επαίσχυντο και καταστροφικό», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης.

«Ένας πρωθυπουργός που υπόσχεται πράγματα που είναι επιζήμια για τη χώρα, μπορεί να παραμένει στην εξουσία, θα έχει όμως κακό τέλος. Η κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή μέτρα αρεστά στο Βερολίνο», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.