«Διέξοδος προς όφελος του λαού χωρίς ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ριζικής αλλαγής, δεν υπάρχει» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, στη Χωριστή Δράμας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό «να επιλέξει τη σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του» και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υλοποιούν «μία προς μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου», πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

«Αυτά τα βάρη είναι ασήκωτα για το λαό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη ο λαός, και να καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες» πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και τόνισε «Τι άλλο από εικονική πραγματικότητα για το λαό είναι τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, της καπιταλιστικής οικονομίας που μπορεί τα στοιχεία και τα νούμερα που αρχίζουν να μας παρουσιάζουν ως θετικά της ευημερίας που έρχεται σιγά-σιγά, λέει του λαού, την ίδια ώρα που οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης;».

Αναφερθείς στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στο νέο μνημόνιο, είπε πως ήταν «μεγάλες κινητοποιήσεις», αλλά από αυτές, όπως σημείωσε, «απουσίαζαν τα κόμματα, αρκετά μέλη και ψηφοφόροι των κομμάτων που την προηγούμενη περίοδο έβγαιναν στους δρόμους και που σήμερα είναι εγκλωβισμένα ακόμα στα κόμματα του κατεστημένου, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. ή παρασύρονται από θολά αντιμνημονιακά κάλπικα συνθήματα που προπαγανδίζονται από επικίνδυνους καιροσκόπους και από τσαρλατάνους της πολιτικής ζωής του τόπου, που εμφανίστηκαν αυτά τα χρόνια με τη σημαία του αντιμνημονιακού και του αντιευρωπαϊστή για να παίξουν τον αποπροσανατολιστικό τους ρόλο».