Η έξαρση της εγκληματικότητας και το «άβατο» στο Μενίδι, όπως αναδείχτηκαν από τον  θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρα του 11χρονου μαθητή, την προηγούμενη Πέμπτη, απασχόλησαν  την σημερινή πρωινή σύσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες.   Υπενθυμίζεται ότι για τα θέματα ασφάλειας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:  

- Στις 20 Απριλίου 2016, προκάλεσε Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή, στην διάρκεια της οποίας επεσήμανε την έξαρση της εγκληματικότητας και τις ευθύνες της Κυβέρνησης.  

- Στις 16 Ιουνίου του 2016, μετέβη στο Μενίδι  όπου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης. Επεσήμανε την έλλειψη επαρκούς αστυνομικού προσωπικού, υπογράμμισε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή «δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες».  

- Στις 17 Φεβρουαρίου 2017 με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στην ώρα του πρωθυπουργού υπογράμμισε την έξαρση της εγκληματικότητας, αναφέρθηκε στο «άβατο» των Εξαρχείων και πρόσθεσε ότι «ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής στο Ζεφύρι, τις Αχαρνές, στον Ασπρόπυργο».  Αντί άλλης απάντησης, όμως, στην συζήτηση αυτή, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «το θέμα δεν είναι επίκαιρο».   

Κατά τη διάρκεια της σημερινής  σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο σεβασμός στο Νόμο και την Τάξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  

Ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας συγκαλεί σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 14:00, σύσκεψη  στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ.  Γιάννης Κασσαβός, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκης Βορίδης, κυρία Γεωργία Μαρτίνου, κ. Γιώργος Βλάχος και κ. Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και οι δύο τελευταίοι διατελέσαντες Υπουργοί Δημοσίας Τάξης επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας και κ. Βασίλης Κικίλιας.