«Ο Κύκλος δεν είναι ούτε κομμα, ούτε ερευνητικό ινστιτούτο, αλλά είναι μια δεξαμενή ιδεών» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας το μεσημέρι της Δευτέρας τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών με θέμα «Η Ελλάδα μετά».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «πρόταγμα είναι η επάνοδος στην κανονικότητα, ώστε η χώρας μας να μετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό γιγνεσθαι».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη προκήρυξης εκλογών υποστηρίζοντας ότι «το πρωτο βήμα είναι οι εκλογες, ώστε να υπάρξει μια άλλη κυβερνηση ευρύτερης συνεργασίας στην οποία θα μετάσχει και ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι εγκλώβισε τη χώρα στα μεγάλα πρωθύστερα, τεράστια πλεόνασμα υπό συνθήκες ύϕεσης ή έστω στασιμότητας. «Το δημόσιο χρέος μπορεί να αποτελέσει το κλειδί μέλλοντο αν απαλλαγεί η χώρα από... τη δήθεν θεωρία αντιμετρων, πραγματική προταση για χρέος υπήρξς η παρέμβαση 2012», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων το παρών στην έναρξη του συνεδρίου έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σκανδαλίδης, Γρηγοράκος, Μανιάτης, Κρεμαστινός και Κεφαλιδου, η πρωην βουλευτές Σαλαγιάννης, Γιαννακόπουλου, Ρήγας, Λιντζερης και Καρύδης, ο πρωην γραμματέας του Πασοκ Ξεκαλάκης και οι βουλετες του Ποταμιου Μαυρωτάς και Λυκούδης.