«Εγώ νομίζω ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτα, ούτε σημαίνει κάτι καινούργιο για τη χώρα μας. Το σήμερα είναι ίδιο με το χθες. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο διάστημα , κανείς δεν γνωρίζει το μήκος αυτού του διαστήματος, γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές και να τελειώσει με τα μνημόνια», δήλωσε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μόνο θετικό της χθεσινής ημέρας είναι ότι πήραμε τα χρήματα και αποφύγαμε να έχουμε πιστωτικό γεγονός. Για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος του τόνισε ότι δεν θα κάνει αντιπολίτευση τύπου Μητσοτάκη και Γεννηματά.

«Εκείνοι έχουν πάρει εργολαβία να ρίξουν την κυβέρνηση και ζητούν εκλογές. Η Ένωση κεντρώων δεν συντάσσεται με αυτούς γιατί θεωρούμε ότι και εκλογές να γίνουν θα σχηματίσουν και η Γεννηματά με τον Μητσοτάκη μια κυβέρνηση με 152, ούτε αυτοί θα φέρει επενδύσεις, στον ίδιο παρανομαστή θα είμαστε και απλά θα έχει ικανοποιηθεί η εξουσιομανία της οικογένειας Μητσοτάκη. Και θα χάσουμε άλλους 6 μήνες και θα καταρρεύσουν στο τέλος , όπως καταρρέει και ο Τσίπρας. Παρότι ο Τσίπρας πανηγυρίζει, εγώ στο βλέμμα του βλέπω κατάρρευση» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ότι το « 95% των χρημάτων που απελευθερώνει η συμφωνία του Eurogroup θα πάνε στη δόση του Ιουλίου… τότε τι ακριβώς απελευθερώνει;;; Δεν έχει ποσοτική χαλάρωση και δεν έχει και ρύθμιση για το χρέος. Και η ίδια η κυβέρνηση είχε πει ότι χωρίς αυτά τα δύο θεωρούσε –μέχρι χθες- ότι η Ελλάδα θίγεται και ανατρεπόταν και η ψήφιση στη Βουλή των σκληρών μέτρων. Δεν ικανοποιήθηκαν τα δύο αλλά ο Τσίπρας είναι ικανοποιημένος».