To στοιχείο που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπόθεση και δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον υπουργό και την κυβέρνηση είναι η συνομιλία και η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του ισοβίτη και του Πάνου Καμμένου.

Στην κατοχή του UNFOLLOW βρίσκεται sms που έχει απευθύνει ο Μ. Γιαννουσάκης στον Πάνο Καμμένο, όπου ενημερώνει τον υπουργό ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση στοιχείων στην προϊσταμένη, ενώ θα ζητήσει και ειδική μεταγωγή. Επίσης, sms χαμένης κλήσης που προέρχεται από τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνέντευξή του στη Real News, ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος για να τον ενημερώσει ότι θα τον επισκεφτεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, κ. Τζίβα, για να δώσει κατάθεση σε βάρος του Β. Μαρινάκη.

Στην κατοχή του UNFOLLOW, ωστόσο, έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μ. Γιαννουσάκης τόσο στο ηχητικό ντοκουμέντο που έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα όσο και στη συνέντευξη που έδωσε στη Real News, αναφέρει ότι δέχτηκε πολύ συγκεκριμένη πίεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να δώσει κατάθεση με περιεχόμενο που θα εμπλέκει στην υπόθεση του Noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε σχέση με την πραγματικότητα: «Εγώ στον Καμμένο το είπα, του λέω Πάνο εκείνο το βράδυ, μου λέει θα καταθέσεις. Του λέω “Πάνο εγώ τα είπα στο Δικαστήριο. Εμένα για ναρκωτικά ο Μπουρδούβαλης μου μίλησε, δεν μου μίλησε ποτέ αυτός”, “δεν με ενδιαφέρει”, μου λέει, “Αυτός είναι μπλεγμένος” μου λέει».