Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 

Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κατά την παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης διασταυρώθηκε με τον Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Θεοδωράκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι η υπόθεση με τις παρεμβάσεις Καμμένου και τη συνομιλία Χριστοφορίδη - Γιαννουσάκη, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται να είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι θέλουν ως Ποτάμι να μάθουν τι ακριβώς συνέβη, ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται ο υπουργός Άμυνας. Δεύτερον, από τη στιγμή που συνέβη αυτό, ποιες άλλες παρεμβάσεις και σε ποια άλλα ζητήματα έχουν κάνει υπουργοί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον υπουργό Άμυνας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.