«Σοβαρούς τριγμούς προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι σκοτεινές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη παρά την ομπρέλα προστασίας που ανοίγει το Μέγαρο Μαξίμου στον πολλαπλώς εκτεθειμένο υπουργό και κυβερνητικό εταίρο». Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα τα ΝΕΑ, σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου.   Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ «μπροστά στην πολιτική θύελλα που δυναμώνει, βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις κινήσεις του υπουργού Άμυνας ενώ οι καταγγελίες Γιαννουσάκη για την επιχειρούμενη σκευωρία με στόχο τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».  

Μετά τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από τον Καμμένο, ένας χορός αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να βάλει σε δοκιμασία το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσώρας παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό Άμυνας, έστω και με καινοφανή τρόπο. Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ένα τηλεφώνημα του Πάνου Καμμένου στον καταδικασθέντα σε ισόβια ιδιοκτήτη του Noor 1δεν θα πρέπει να προβληματίζει, αντιθέτως τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «έπραξαν αυτό που θα έπραττε ο οποιοσδήποτε πολίτης».  

Και συνεχίζει το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ «Η επιχειρηματολογία του Μαξίμου, ωστόσο, δεν πείθει ούτε τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι αρχίζουν να κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση, τραβώντας μια διαχωριστική γραμμή απέναντι στον υπουργό Άμυνας. «Για την υπόθεση του Noor1 έχουν γραφτεί πολλά, υπάρχει ακόμη σκιά. Με τον κ. Καμμένο δεν υπάρχει ιδεολογική ταύτιση», διαμήνυσε ο πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Φίλης αναφέροντας ότι «είναι αναγκαστική η συνεργασία με τον Καμμένο απλώς για να υπάρξει κυβέρνηση». «Δεν συμφωνώ με καμία παρέμβαση. Δεν συμφωνώ με πράγματα που γίνονται στο σκοτάδι…», αντέδρασε ο βουλευτής Δημήτρης Βέττας, ενώ με αυστηρές συστάσεις προς τον υπουργό Άμυνας παρενέβη στην υπόθεση ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι ο «Καμμένος  πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει» καθώς «δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί κανέναν χωρίς στοιχεία».