Τρεις νέοι γενικοί γραμματείς αναλαμβάνουν δράση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μια θέση που συστήνεται για πρώτη φορά μετά τη συγκρότηση του αυτόνομου υπουργείου, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Έχει σπουδές Νομικής, Πολιτικής- Διοικητικής Επιστήμης με διδακτορική διατριβή στην Οργάνωση του Κράτους και Παιδαγωγικών, ενώ είναι εκλεγμένος πρόεδρος του Ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων- Διοικητικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ).

Τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Ηλίας - Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος εργάστηκε ως συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017. Ο κ. Κλάπας σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση τη Βιομηχανική Χημεία. Εργάστηκε στον αγροτικό τομέα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας από το 1989, όπου διετέλεσε προϊστάμενος του χημείου, διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικών Βιομηχανιών και γενικός διευθυντής.

Στον Ανδρέα Γκουγκουλή ανατίθενται τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Υποδοχής. Ο κ. Γκουγκουλής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη «Διοίκηση Υπηρεσιών». Επίσης, έχει αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.