Το Μαξίμου προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Αμυνας για τις επαφές του με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1.

«Εκτελείτε συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης με εντολή συγκεκριμένου επιχειρηματία, καταθέστε πρόταση μομφής για τον υπουργό» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Μαξίμου απευθυνόμενο στην Πειραιώς. Η ΝΔ άρπαξε αμέσως το γάντι: «Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του. Όσο κι αν το φοβούνται, όλα θα έρθουν στο φως», ήταν η απάντηση. 

Το ηγετικό επιτελείο έχει την πεποίθηση ότι υπήρξε συνεννόηση του υπουργού Αμυνας με τον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για να κάνει τις επαφές με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι ο Π.Καμμένος του ζητούσε να «δώσει» το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1, την ώρα που ο επιχειρηματίας ετοιμαζόταν να διευρύνει την επιρροή του στα ΜΜΕ. 

Ο κ.Μαρινάκης στη συνέχεια αγόρασε τον ΔΟΛ με σημαντικό ποσοστό και στο Mega. Τον ίδιο επιχειρηματία η κυβέρνηση τον επαινούσε όταν πλειοδότησε στον διαγωνισμό Παππά για τηλεοπτική άδεια ο οποίος στη συνέχεια ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι υπάρχει δάχτυλος Μαξίμου στο Καμμένος Gate» δήλωσε κομματική πηγή στα Parapolitika.gr. Εκτιμάει ότι η έκθεση του ίδιου του Τσίπρα προς στήριξη του Π.Καμμένου θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Αφήνει αιχμές για τον πρωθυπουργό ότι δείχνει την αγωνία του μήπως χάσει τον κυβερνητικό του εταίρο κ.Καμμένο.

Ταυτόχρονα ο Αλ.Τσίπρας επιχειρεί να βάλει φρένο σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη άρχισαν την γκρίνια για την εμπλοκή Καμμένου με ισοβίτη και επιστρατεύει για μια φορά ακόμη «τον μπαμπούλα ενός σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης» για να τους συσπειρώσει και να μην υπάρξουν διαρροές η απουσίες όπως ανέφερε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου της ΝΔ.

Η Πειραιώς θεωρεί πολύ πιθανό -αν καταθέσει πρόταση μομφής- ο πρωθυπουργός να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Γι αυτό και άρχισε να στρώνει το χαλί» τονίζει κομματική πηγή. Αλλά είναι μία δική της απόφαση και δεν τη συνδέει με το τι θα επιθυμούσε ή θα απευχόταν το Μαξίμου.