Στο και ένα τη τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση αναζητά λύση για τους συμβασιούχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ η Αθήνα έχει γεμίσει με σκουπίδια. Μετά τα χθεσινά επεισόδια μάλιστα έχουν ενταθεί οι συσκέψεις των αρμοδίων υπουργών προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα είναι νόμιμη, αλλά και θα λύνει το πρόβλημα.

Οι πληροφορίες λένε ότι επάνω σε αυτό το θέμα υπάρχουν διάφορες απόψεις μέσα στην κυβέρνηση καθώς άλλοι υπουργοί θεωρούν ότι είναι χαμένη υπόθεση ενώ άλλοι επιθυμούν να δώσουν λύσει στο πρόβλημα πάση θυσία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά ότι «τα δίμηνα είναι μία λύση η οποία είναι άμεση, που υιοθετείται σε κάποιες έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που δημιουργείται τώρα» ενώ διευκρινίζει ότι το αίτημα των εργαζομένων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μονιμοποίηση αυτών των ανθρώπων, «είναι μίαν θέση η οποία κατ' ουδένα τρόπο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι αντίκειται στο Σύνταγμα».

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ακόμα ότι «εμείς αυτό το οποίο θέλαμε κι αυτό είχαμε κάνει με την νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί το 2016, ήταν να πάμε μέχρι τέλος του έτους και να προωθήσουμε κατόπιν την υπόθεση των μονίμων προσλήψεων», ενώ τώρα «η απάντησή μας είναι ότι θα πρέπει αυτές οι θέσεις, οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να καλυφθούν από μόνιμο τακτικό προσωπικό στην καθαριότητα. Αυτό το οποίο έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή, δεν είναι η επιλογή της κυβέρνησης, είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή η βίαιη διακοπή της εργασίας των ανθρώπων, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται και για τη δημόσια υγεία, από τα σκουπίδια που σωρεύονται καθημερινά».

Σε ότι αφορά την πιθανή είσοδο των ιδιωτών στην καθαριότητα των δήμων ο Πάνος Σκουρλέτης έδειξε προς την πλευρά κάποιων αιρετών από τον χώρο της ΝΔ λέγοντας: «Η στόχευση είναι να δοθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρίες, διότι έχουν αυτήν την αντίληψη, που θεωρώ όμως ότι θα είναι επιζήμια και για τις πόλεις και για τους πολίτες».