Δήλωση με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια έκανε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

«21 χρόνια αφότου πέρασες στην ιστορία είσαι ακόμη εδώ.

21 χρόνια μετά και ακόμη συνεχίζουν να σε αντιπολιτεύονται.
ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΑΝΕΛ, και όχι μόνο, επιχειρούν ακόμη να ρίξουν στη δεκατία του 80' την ευθύνη για την κρίση του 10'. Σα να μη μεσολάβησε η... αλλαγή του αιώνα. Σα να μην πέρασε μια μέρα.

21 χρόνια για τον λαό και την παράταξη είσαι ακόμη ο Ανδρέας.

Για να μας θυμίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τον ιδεολογικό μας χώρο γιατί αφουγκράστηκε τις ανάγκες και τα θέλω της ελληνικής κοινωνίας και άλλαξε τη ζωή των Ελλήνων.

Για να μας θυμίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε όσο κανένα άλλο κόμμα από τους προοδευτικούς πολίτες, γιατί προήλθε από τον λαό, πορεύτηκε με τον λαό, πολιτεύτηκε και κυβέρνησε για τον λαό.

Για να μας θυμίζεις ότι τα κόμματα ανασυντάσσονται, αναδιαμορφώνονται, μετασχηματίζονται και εξελίσσονται με όρους προοπτικής και όχι με στερεότυπες λογικές φοβικότητας και νοσταλγίας παρελθοντολογικής.

Είναι πλέον η ώρα της δική μας δράσης. Για την κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες. Όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Για την Ελλάδα.

Να δώσουμε ξανά περιεχόμενο στην πολιτική. Να επαναφέρουμε την προοδευτική παράταξη σε ρόλο πρωταγωνιστή. Να δώσουμε στη χώρα μας τη θέση που της αξίζει. Για να επιστρέψει το χαμόγελο στους συνανθρώπους μας.

Με σεβασμό στην ιστορία, με το βλέμμα στο μέλλον».