«Είστε όμηροι των καταστάσεων που έχετε δημιουργήσει» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων στο τομέα καθαριότητας των δήμων.

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να εμφανιστεί ως ο σώζων αυτούς που έχει εγκλωβίσει» σημείωσε ο κ. Βορίδης κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Απαντώντας στον κ. Σκουρλέτη που κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δημιούργησε το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι «δεν παρατείναμε εμείς τις συμβάσειςαλλά ο Βερναρδακης και η Γεροβασίλη»

«Σας λέγαμε ότι είναι αντισυνταγματικό και θα προκαλέσει εμπλοκή» τόνισε ακόμη ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε «υπάρχουν δηλώσεις σας ότι η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου θα ήταν θετική. Τις τις κάνατε αυτές τις δηλώσεις μη νομικός άνθρωπος ; Σας τα λέγαμε αλλα δεν ακούγατε.
Τώρα θυμηθήκατε τη συζήτηση για τις οργανικές θέσεις ; Με τα σκουπίδια στους δρόμους;»

Ενώ επεσήμανε επιπλέον ότι «η διάταξη με την μοριοδότηση θα πέσει. Τους κοροϊδεύετε. Γιατί μοριοδοτείτε μόνο αυτούς που έχουν δουλέψει και δυο οκτάμηνα και αφήνετε εκτός όλους τους υπόλοιπους που ψάχνουν για δουλειά ;»