Απάντηση για τον εαν τον κάλυψαν οι χθεσινές απαντήσεις του Πάνου Καμμένου στη Βουλή έδωσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μίλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Τρεις στις 12» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Δημήτρη Κουνιά.

«Όπως το περίμενα άρχισε να μιλάει για άλλα θέματα παρά για αυτά που ερωτάτο» είπε και πρόσθεσε ότι «ωστόσο θέλω να προσθέσω ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, ενημερωθήκαμε χθες ότι ο Εισαγγελέας Πειραιά έστειλε στη Βουλή φακέλους που αφορούν υπουργικά αδικήματα και από ότι λεει το ρεπορτάζ χωρίς να κατονομάζει υπουργούς αλλά όλοι εκτιμούν ότι αναφέρεται στον υπουργό Άμυνας και στον υπουργό Δικαιοσύνης και ότι ο Εισαγγελέας με το που συσχετίστηκε ένα όνομα υπουργού με μια υπόθεση παρανομίας αμελλητί έστειλε τους φακέλους στη Βουλή.

Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «ο κ. Καμμενος λειτούργησε εκτός πλαισίου αρμοδιοτήτων του και φέρεται ότι έχει διαπράξει αδικήματα εκτός πλαισίου αρμοδιοτήτων , τα αδικήματα αυτά καθορίζονται από το νόμο περί ευθύνης των υπουργών του 2003 αλλά και από το νόμο 4022 του 2011, ο δεύτερος νόμος με πολύ συγκεκριμένο τρόπο αναφέρει ότι όσα αδικήματα κάνει ένας βουλευτής, ένας γενικός γραμματέας και ένας υπουργός και δεν είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του αντιμετωπίζονται με φυσικό δικαστή τον κοινό ποινικό δικαστή».

«Συνεπώς» ξεκαθάρισε «επειδή αυτή τη στιγμή η Βουλή έχει πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το να αποστέλλει η Δικαιοσύνη το φάκελο για μη υπουργικά αδικήματα στη Βουλή με την πλειοψηφία που υπάρχει στη Βουλή δεν πρόκειται να διερευνηθεί η υπόθεση».

«Και για τον κ. Καμμένο ενδεχομένως τα πράγματα να μείνουν χωρίς έρευνα. Αυτό είναι μια μορφή καταγγελίας αυτό που κάνω γιατί με την πληροφόρηση που έχω αυτό έχει συμβεί», τόνισε.

«Ήρθε αυτός ο φάκελος στη Βουλή για να είναι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, για να μην συγκεντρωθεί ο αριθμός για να γίνει μια προανακριτική επιτροπή, για να μη γίνει τίποτα και όσο καιρό είναι αυτή η πλειοψηφία τη Βουλή να μη γίνεται τίποτα και συνεπώς ο φάκελος να μην ερευνηθεί» ανέφερε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:

«Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος αν έγινε και οδηγεί σε αδιέξοδο την σχετική συζήτηση. Η κυβέρνηση έχει πια συλλογική ευθύνη απέναντι στο θέμα και άρα είναι στο έλεος των γεγονότων αν λοιπόν η έρευνα σταματήσει με τον τρόπο που σας είπα τότε τι κάνουμε; Τότε τι έλεγε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα γίνει έρευνα για όλα;».

Για το θέμα των πλοίων με τα λαθραία τσιγάρα

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Από τη μέρα που έκανα τις απλές ερωτήσεις αυτές τις διευκρινιστικές και ευγενικές μου απαντάει ο κ.Κουρουμπλής με ένα τρόπο που τον θεωρώ ανεπίτρεπτο. Είπε «ορισμένοι να μη βιάζονται γιατί θα εκτεθούν» και στη συνέχεια όταν πια αρχίζουν οι αποκαλύψεις και διαδέχονται η μια την άλλη και τα ερωτήματά μου γίνονται πιο διεισδυτικά βγαίνει και λεει «δεν υπάρχει λαθρεμπορία». Την ίδια ώρα η προκαταρκτική εξέταση στα Χανιά τελειώνει, αποστέλλεται ο φάκελος στην εισαγγελία και ο εισαγγελέας τον κρατάει για να εξετάσει αν πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και ο υπουργός Ναυτιλίας αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία.

Επτάμιση μήνες είναι το ένα καράβι αραχτό στην Κρήτη με το εμπόρευμα εκεί και ο υποτιθέμενος «εισαγωγέας» στη Βυρηττό δεν το αναζητάει. …Είναι πράγματα αυτά λογικά, δεν μυρίζουνε κάτι; Έχω κάνει έκτοτε άλλες τρεις παρεμβάσεις και δεν εχει απαντηθεί καμία.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: …το να μην απαντάει ο υπουργός των τελωνείων ο κ.Τσακαλώτος είναι θέμα, επιτρέπει τους πολιτικούς συνειρμούς ακόμα όμως είναι συνειρμοί που είναι αναπόδεικτοι πρέπει να δώσει την πρώτη του απάντηση.
Πιστεύω ότι αισθάνονται αμηχανία να δώσουν απάντηση γιατί τα θέματα της συγκεκριμένης λαθρεμπορίας σχετίζονται με συγκεκριμένη εταιρεία για την οποία έχουν κάνει συγκεκριμένες μεσολαβήσεις στο παρελθόν, η αμηχανία τους ενδεχομένως εξαρτάται από το γεγονός ότι εκτίθενται. Αν δεν απαντήσουν ελέγχονται για συγκάλυψη, πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης

Άδωνις Γεωργιάδης: «Κινδυνεύει σοβαρά με φυλάκιση ο Καμμένος»