Σε μια διαφορετική συζήτηση είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προσκεκλημένος του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη και του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά σε κεντρικό κατάστημα της πλατείας Συντάγματος. Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα ιδιαιτέρως χαλαρό περιβάλλον αποτελούμενο από πολλούς νέους ανθρώπους είχε την ευκαιρία να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Μια συζήτηση που κυμάνθηκε μακρία από την πολιτική επικαιρότητα έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, μιλώντας για τα πρώτα βιβλία και δίσκους που αγόρασε μέχρι τις σπουδές του στο εξωτερικό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευης σχετικά με τον επαγγελματικό του προσανατολισμό τόνισε ότι «ως τα 16-17 ηθελα να γίνω γιατρός. Μετά την ήττα του πατέρα μου το 1993 είπα ότι δεν ασχοληθώ, η πολιτική, δεν είναι για μένα. Θα κανω κάτι διαφορετικό. Και ασχολήθηκα για 10 χρόνια στον τομέα της ιδιωτικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στον πρώτο δίσκο που είχε είπε ότι ήταν το «wish you were here» ενώ αναφέρθηκε και στον Μαρξ σημειώνοντας ότι «το Κεφάλαιο το έχω διαβάσει ολόκληρο. Ο Μαρξ δεν ήταν μόνο κοινωνικός στοχαστής, ήταν και εξαιρετικός ιστορικός. Ο τρόπος με τον οποίο αποτύπωσε την κοινωνική δυναμική της εποχής και τις αντιφάσεις του καπιταλισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον, άσχετα εάν η λύση που διεβλεψε δεν ήταν ρεαλιστική. Οι προβλέψεις του ως προς τι θα συνέβαινε έπεσαν έξω».

Ακόμη για το βιβλίο υποστήριξε: «Η φυσική σχέση με το βιβλίο έχει βάθος χρόνου και η τεχνολογία δεν θα την υποκαταστήσει εύκολα» και συμπλήρωσε ότι «το τελευταίο βιβλίο που χάρισα στον γιο μου ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα βιογραφία του Ουινστον Τσωρτσιλ».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο The house of cards σημειώνοντας ότι «έχει κάνει ζημιά στην πολιτική. Παρουσιάζει όλους τους πολιτικούς χωρίς όριο, χωρίς φραγμούς».

Επιπλέον σχετικά με την προσωπική ζωή των πολιτικών επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει για εμάς τους πολιτικούς έννοια ιδιωτικής στιγμής. Ας μην προσπαθούμε να προστατευτούμε απ'αυτό. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το μήνυμα. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Να λες αυτά που πιστεύεις, μπορεί να πεις και μία κουβέντα παραπάνω αλλά αν προσπαθήσεις να προστατευτεις, να χτίσεις την εικόνα σου ανάλογα με το που βρίσκεσαι, θα φας τα μούτρα σου».

«Εχω σταματήσει να διαβάζω χυδαία και υβριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι το τίμημα της εργασίας μας. Όμως η απόλυτη παραβίαση κάθε έννοιας ιδιωτικότητας που δυστυχώς είναι μέρος της δουλειάς μας, αποθαρρύνει ανθρώπους από το να ασχοληθούν με την πολιτική» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.