Σκληρή επίθεση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη με αφορμή τους συμβασιούχους των δήμων, εξαπέλυσε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια, να αναφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς τον υπουργό Εσωτερικών σημειώνοντας: «συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας». Η κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για το θέμα των συμβασιούχων των δήμων, οι οποίοι βασισμένοι στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για μονιμοποίηση διεκδικούν την συνέχεια των συμβάσεών τους στους δήμους, κορυφώνεται μετά και την χθεσινή επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έδειξε «ως υπεύθυνο» για την συνέχιση της απεργίας των συμβασιούχων των Δήμων στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Σήμερα η ΝΔ ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών, που εξακολουθεί να μην λέει την αλήθεια στους συμβασιούχους, σε μια προσπάθεια να τους κρατήσει «ομήρους» για τους επόμενους μήνες. Ο κ. Κικίλιας μάλιστα στη δήλωσή του καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην δουλειά τους, θέτοντας θέμα δημόσιας υγείας από την συσσώρευση των σκουπιδιών.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια έχει ως εξής:  

«Οι πολίτες υποφέρουν από την χαοτική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών που απειλούν τη δημόσια υγεία.   Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες.   Κοροϊδεύουν τους πάντες, προσπαθώντας να μετακυλήσουν λίγους μήνες παρακάτω το πρόβλημα. Γι' αυτό δεν τους πιστεύει, πλέον, κανείς.   Ιδιαίτερα, ο κ. Σκουρλέτης διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας.   Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει συγκεκριμένη λύση συνολικά, για το οξυμένο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.   Οι εργαζόμενοι οφείλουν τώρα να γυρίσουν στη δουλειά τους, γιατί προέχει η υγεία και η ασφάλεια του λαού μας.   Η Κυβέρνηση ας βρει τη στοιχειώδη δύναμη να κάνει αυτά που πρέπει για να λυθεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα».