Στη σπουδαιότητα της εκτόξευσης του δορυφόρου Hellas Sat 3 αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εξαιρέσεις» με τη Ζηνοβία Σαπουνά ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.
Όπως είπε, εάν δεν εκτοξεύονταν, ο Hellas Sat 2 που βρισκόταν ήδη στο διάστημα, σε λίγους μήνες θα γινόταν σκουπίδι και η Ελλάδα δεν θα είχε δορυφόρο εκεί χάνοντας ταυτόχρονα την τροχιακή της θέση.
Επέκρινε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν αξιοποίησαν τα μέσα που υπήρχαν λέγοντας πως «μέχρι τώρα είχαμε το δικαίωμα να έχουμε τρεις δορυφόρους στο διάστημα αλλά τον έναν δεν τον πήραμε ποτέ, τον άλλον τον είχαμε στο διάστημα άδειο να τριγυρνάει…».
Πρόσθεσε πως «όταν πουλήθηκε ο κρατικός ΟΤΕ στην γερμανική κρατική Deutsche Telecom, πουλήθηκε και ο ελληνικός δoρυφόρος. Αμέσως μετά η Deutsche Telecom πούλησε τον Hellas Sat σε κονσόρτιουμ αραβικών εταιρειών και έκτοτε η χώρας μας έχει με αυτή την εταιρεία μια σύμβαση αναμεταδοτών».
Σημείωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα σύμβαση -η οποία θα έρθει στη Βουλή προς έγκριση-, τριπλασιάζοντας τα μέχρι τώρα ανταλλάγματα καθώς πήρε επτά αναμεταδότες.
«Ασκήσαμε το δικαίωμα που δεν είχε ασκήσει καμία ελληνική κυβέρνηση τα προηγούμενα 15 χρόνια» τόνισε ενώ σημείωσε πως ο δορυφόρος εξυπηρετεί πολύ κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές θέσεις του στρατού, της ΕΥΠ, των σωμάτων ασφάλειας και είναι πολύ σημαντικός για την εθνική άμυνα.