Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που του έχει επιβληθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά.

Η διαδικασία ωστόσο θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιουλίου.   Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και το ρεπορτάζ της Βάσως Παλαιού,  ο πρωτόδικα καταδικασθείς για την υπόθεση του NOOR 1 κατά την διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, με μια τοποθέτηση-«ποταμό» αναφέρθηκε στο παρασκήνιο των πιέσεων προκειμενου να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο έγκλειστος των φυλακών υπέδειξε ως ενορχηστρωτή των πιέσεων τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη ενώ – όπως υποστήριξε – ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενεπλάκη όταν εκείνος αρνήθηκε να δώσει κατάθεση σε βάρος του κ. Μαρινάκη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, για την οποία ανέφερε πάντως ότι πιστεύει ότι δεν έχει σχέση με τον εκβιασμό. «Το βράδυ που με πήρε τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος δεν πήρε γιατί το ζήτησα εγώ, αλλά γιατί αρνήθηκα να δώσω κατάθεση.

Είχαν βάλει προμετωπίδα τον Τριανταφυλλόπουλο (σ.σ. τον Δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο). Δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλα μα όλα αυτά τα υπονοούμενα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι σε δύο μόνο δημοσιογράφους και συγκεκριμένου; Με υποχρεώσανε να αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο ενοχής του Βαγγέλη Μαρινάκη, το έκανα για να μπορέσω να τους ηχογραφήσω».

Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο Μ. Γιαννουσάκης, «έχω κι άλλες συνομιλίες, αύριο θα ανέβουν στο Διαδίκτυο», προαναγγέλλοντας ότι οι νέοι συγκλονιστική διάλογοι θα έρθουν στο φως.