Για άθλια επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κατηγορεί τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι επιβεβαίωσε το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ν.Δ. μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης για το χρέος.
Με αφορμή συνεντεύξεις του κ. Κικίλια στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σχετικά με το θέμα των νέων θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί κατά το πρόσφατο διάστημα, ο κ. Κικίλιας δεν δίστασε να ισχυριστεί πως «όσο τις βλέπει η ελληνική κοινωνία, άλλο τόσο τις βλέπουμε κι εμείς [...]».

«Είναι πλέον προφανές πως το δόγμα “όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την θεωρία, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα” αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση ότι «τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τη Ν.Δ., αν συνυπολογιστεί πως, κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η απώλεια των θέσεων εργασίας έφτασε τις 259.000».

Κατηγορεί τον κ. Κικίλια ότι «υποσχέθηκε» μείωση των κρατικών δαπανών σχολιάζοντας «ότι οι πάντες γνωρίζουν πως, όταν μιλά η Ν.Δ. για μείωση δαπανών, εννοεί την πλήρη ισοπέδωση του κράτους πρόνοιας και την παράδοση του στα ιδιωτικά συμφέροντα, εννοεί απολύσεις, εννοεί περικοπές στη δημόσια παιδεία».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «τα χυδαία ψέματα και οι εξόφθαλμες διαστρεβλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. δεν μπορούν να διαγράψουν ούτε την πραγματικότητα ούτε τη μνήμη των πολιτών».