Προ των ευθυνών τους θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΑΝ. ΕΛΛ Πάνο Καμμένο. Πιθανόν και σήμερα η ΝΔ καταθέτει αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή αναφορικά με τις 12 κλήσεις συνολικής διάρκειας 21 λεπτών που είχε ο υπουργός Αμυνας με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Ο κρατούμενος εξαπολύει κατηγορίες ότι τον πίεζαν να "δώσει" το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor1 και δια της σύνδεσης του με την οικογένεια Μαρινάκη να πλήξει τον πρόεδρο της ΝΔ ώστε να μείνει για 10 χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακούστηκε σε τηλεφωνική του επικοινωνία του ισοβίτη με τον προανακριτικό λιμενικό υπάλληλο Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

«Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο δελτίο του "Star". "Είναι αδιανόητο για ανεπτυγμένη χώρα να παίρνει ένας υπουργός έναν ισοβίτη" συνέχισε. "Είναι δουλειά του υπουργού να μπλέκεται στη Δικαιοσύνη; Ας πάμε στην ουσία: Αυτή η υπόθεση προκάλεσε το δημόσιο ενδιαφέρον και υπάρχουν καταγγελίες. Θα καταθέσουμε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εν λόγω υπόθεση. Για το Noor 1 και τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη". Στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι δεν μπορεί να γίνει εξεταστική για την υπόθεση επειδή είναι στην Δικαιοσύνη, ο Κυρ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι "δεν στέκει". Κι αυτό γιατί "όλες οι εξεταστικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν υποθέσεις που ήταν ανοιχτές στη Δικαιοσύνη". Τέτοιες είναι το ΚΕΛΠΝΟ, η υπόθεση Παπαντωνίου, τα δάνεια στα ΜΜΕ κλπ. "Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ένας υπουργός μίλησε 12 φορές με έναν ισοβίτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί.

Το κείμενο με την επιχειρηματολογία για την εξεταστική ο Κυρ.Μητσοτάκης το έχει στα χέρια του από χθες. Το ξεσκόνισε όπως είπε συνεργάτης του. Ίσως και σήμερα η Ν.Δ. να καταθέσει το αίτημα για εξεταστική στη Βουλή με τις υπογραφές όλων των βουλευτών και με επικεφαλής τον πρόεδρο της.

Ο υπουργός Αμυνας προκάλεσε τον Κυρ.Μητσοτάκη να καταθέσει αίτημα για προανακριτική επιτροπή ή πρόταση μομφής. Το ερώτημα που θέτει η Πειραιώς είναι πρώτον αν θα ψηφίσει την πρόταση την εξεταστική το κόμμα του κ.Καμμένου και δεύτερον αν θα την υποστηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς χρειάζεται να ψηφιστεί από 151 βουλευτές. Μία εξεταστική για τον κ.Καμμένο θα σήμαινε άνοιγμα τηλεφωνικών γραμμών, καταθέσεις του ισοβίτη, του λιμενικού υπαλλήλου, της εισαγγελέως που πήγε στις φυλακές Αυλώνα μεσάνυχτα για να πάρει κατάθεση από τον ισοβίτη και άλλων προσώπων που αποτελούν κλειδί στην υπόθεση που καλύπτεται από σκιές που παραπέμπουν σε σκευωρία.
Ιδού η Ρόδος, προκαλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.