Στην επόμενη φάση περνά πλέον η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες του σχεδιαγράμματος για την πορεία προς το νέο φορέα. Ήδη τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιούνται συζητήσεις αποτίμησης του Συνεδρίου στο εσωτερικό των δυνάμεων που συναποτελούν τη ΔΗΣΥ, με το κλίμα να είναι σχεδόν πανηγυρικό – ιδίως στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Αγγελική Καραγεώργου, το αισιόδοξο κλίμα αποτυπώνεται και στις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. «Ερχόμαστε για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές, δεν βλέπει κανένας τον εαυτό μας ως συμπλήρωμα, δεν βλέπει κανένας ότι η παράταξη μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης.

Επιπλέον, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τοποθετείται η πρώτη προσέγγιση προς τον Νίκο Αλιβιζάτο, τον οποίο πρότεινε η Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής της ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου επιστρέφει από τη Μελβούρνη την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, επιτελικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε χθες ότι οι σημαντικότερες εξελίξεις θα πρέπει να τοποθετηθούν από τα μέσα του τρέχοντος μήνα.