Επίθεση σε δικαστές και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη άσκησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ατομικών Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγελόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

«Η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή έβαλε και ωτοασπίδες. Όταν ο θόρυβος των σκανδάλων όμως ήταν τόσο μεγάλος περιόρισε τις έρευνες σε Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο. Σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι. Σαν να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ και υπουργικό συμβούλιο» υποστήριξε ο υπουργός της κυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Οι αρμόδιοι όμως εισαγγελείς; Θα μεροληπτήσω υπέρ τους. Δεν θα σκεφθώ καν ότι είχαν πολιτικές, επιχειρηματικές εξαρτήσεις ή άλλα συμφέροντα αλλά θα σκεφτώ είτε ότι ήταν ανεπαρκείς είτε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις των ανωτέρων τους».

Παράλληλα ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε: «Κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Είχε καταδικαστεί τρεις φορές για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες. Δεν συγκινήθηκε κανένας. Είχε γραφτεί στον Τύπο ότι είχε αποκτήσει πολυτελή βίλα στις Κυκλάδες χωρίς φορολογική ενημερότητα. Άλλο σκάνδαλο αυτό».

Ακόμη, ο κ. υπουργός τόνισε: «Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας ήταν τα περισσότερα αδικήματα να έχουν παραγραφεί. Η δωροδοκία υπουργού δεν ανάγεται στα υπουργικά καθήκοντα υπουργού άρα δεν παραγράφεται. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε και σε αυτό προσέφερε πάρα πολλά η επιτροπή ότι το ζέυγος διαθέτει 46 τραπεζικούς λογαριασμούς».

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε: «Η ρεμούλα στα εξοπλιστικά, στον τραπεζικό χώρο έφερε την κρίση. Περιμένω από βουλευτές της Ν.Δ. να αποκαλύψουν την αλήθεια».