Σε εκδήλωση «κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα», που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α), παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι δέσμευση προσωπική δική μου και ΝΔ ότι θα ξανα αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μια λογική βελτίωσης του πλαισίου το νόμου Διαμαντοπούλου ενσωματώνοντας όμως στην πρότασή μας και την εμπειρία απο την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα. Έχουμε ήδη κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα αιφνιδιάσουμε αλλά δεν θα χάσουμε και χρόνο» είπε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

«Με σκληρή εξοντωτική αξιολόγηση και συσχέτιση πόρων με αξιολόγηση, θα κριθεί ο αριθμός των ανωτάτων Ιδρυμάτων που λειτουργούν σήμερά στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Και το λέω αυτό γιατί οι απόψεις που ακούστηκαν σήμερα, διέπονται απο βασική λογική ενός πανεπιστημίου που είναι ανοικτό στις προκλήσεις νέων εποχών, κοντά στην πραγματική οικονομία, με μεγάλο βαθμό αυτονομίας, και με ένα υπουργείο παιδείας που παίζει μικρότερο στρατηγικό ρόλο και δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά στα ζητήματα διοίκησης των πανεπιστημίων, με σκληρή αξιολόγηση και συσχέτιση των πόρων κρατικού προϋπολογισμού με αυτή την αξιολόγηση, που θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν να επιβιώσουν στις συνθήκες ενος κόσμου που αλλάζει πολυ γρήγορα»

«Ελπίζω σε μια μεγάλη πλειοψηφία για να διορθώσουμε τη ζημιά που συμβαίνει σήμερα στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας». «Οι συναινέσεις κτίζονται μεσα στα ΑΕΙ. Η κατάσταση σήμερα στα πανεπιστήμια είναι άκρως προβληματική. Ειδικά στα θέματα βίας. Τα ΑΕΙ της χώρας έχουν γίνει Άνδρο βίας. Απέχουμε πολύ από το φυσιολογικό Ελπίζω ο επόμενος μήνας να αυξήσει αντανακλαστικά φοιτητικού κινήματος» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.