Μεγάλος εκνευρισµός, που προς το παρόν δεν εκδηλώνεται δηµοσίως, επικρατεί σε υψηλότατα κλιµάκια της Εκκλησίας, µε αφορµή τις κυβερνητικές παλινωδίες του τελευταίου διαστήµατος σε σχέση µε το µάθηµα των Θρησκευτικών και τα βιβλία µε τα οποία θα γίνεται. Ενώ η συµφωνία που έχει επιτευχθεί ύστερα από διάλογο ικανοποιούσε πλήρως την Ιερά Σύνοδο, κάποιοι στην κυβέρνηση επιχείρησαν -εκούσια ή ακούσια να την... τορπιλίσουν µε δηµόσιες τοποθετήσεις. Αφορµή, ένα µέρος της διδακτικής ύλης και κυρίως κάποιες περικοπές που είχαν ζητηθεί από την Εκκλησία και αφορούσαν τραγούδια και µια γελοιογραφία.

Η σκληρή κριτική που δέχθηκε εξ... αριστερών της -και όχι µόνοη κυβέρνηση για τις υποχωρήσεις της προκάλεσε την αµηχανία και τον εκνευρισµό ορισµένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά µια ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που διέψευδε όσα δηµοσιεύθηκαν για απόσυρση της «Συννεφούλας» και κάποιων ακόµα τραγουδιών. Ωστόσο, η Εκκλησία αµέσως «σήκωσε το γάντι», δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αρχίσει πάλι συζητήσεις για συµφωνηµένα θέµατα προκειµένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει τα εσωκοµµατικά του παιχνίδια. «Αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορούν να ελέγξουν το εσωτερικό του κόµµατός τους, αυτό είναι δικό τους πρόβληµα και όχι δικό µας.

Ο,τι συµφωνήθηκε συµφωνήθηκε και δεν το συζητάµε ξανά», έλεγε χαρακτηριστικά στο «Secret» κορυφαίος παράγοντας της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει τις σκέψεις του Αρχιεπισκόπου.